Nu är det läge att köpa i Turkiet – Aftonbladet

Här är ett utdrag ur dagens Aftonbladet.

En stark svensk krona, prisras på hus och lägenheter och låga räntor i Sverige – läget att köpa hus utomlands har sällan eller aldrig varit bättre.

– Den svaga ekonomin ute i Europa de senaste åren har gjort att huspriserna och levnadskostnaderna sjunkit i många länder vilket i sin tur lett till att fler svenskar fått råd eller sett möjligheterna till smarta bostads­investeringar, säger Robin Suwe, affärs­områdesansvarig för bostäder på marknadsplatsen Blocket.

Ökat med fem procent

Jämfört med i fjol har trafiken för utlands­bostäder på Blocket ökat med fem procent, och Robin Suwe tror att det är en trend som kommer att öka framöver.

– I synnerhet då vi har stora pensionsavgångar framför oss. Sedan har vi även snöbollseffekten, desto fler som vågar testa och rekommenderar det för sina vänner desto större blir intresset.

I flera länder, till exempel Spanien, har svenskbyar växt sig starka på Solkusten och fler är på väg. I Turkiet ser Mahmutlar utanför Alanya ut att gå samma väg.

– Vi är ett folk som generellt sett gärna söker oss till var­andra när vi bosätter oss utomlands.

Mat och hälsa

Men vad är de då som lockar? Sol och värme förstås. Golf och kultur likaså.

– En annan parallell drivkraft är svenskarnas växande intresse för mat och hälsa. Varmare länder har ett större utbud av färsk frukt och grönsaker, säger Robin Suwe.

Post a comment

Har ni en fråga, maila oss Ställ din fråga här direkt!

← Föregående steg

Tack för att ni kontaktade oss, vi svarar er så fort vi kan.

Var vänlig ange ett namn, e-post och fråga.

Drivs av LivelyChat
Drivs av LivelyChat Raddera historia