Trygghet

Många drömmer om att äga ett hem i solen och med hjälp av oss på Alanayafastigheter har en investering i en fastighet aldrig varit lättare. Trygghet hela vägen tills du har nyckeln i handen är vad vi strävar efter.
Då det gäller finansiering av ditt nya hem i solen har vi möjligheter att hjälpa dig med dina behov vad gäller juridiska och finansiella ärenden, hypotek och skatteärenden. Vårt team av engagerade professionella medarbetare hjälper dig med varje steg av processen vare sig du är bosatt utomlands eller i Sverige

Hur köper man bostad i Alanya?

Att köpa en bostad i Turkiet är enkelt. Vi finns med er under hela köpet. Allt för att det ska vara så enkelt som möjligt för er att få eran drömbostad i Turkiet.

När du väl har bestämt dig för vilken bostad det är som du vill köpa så kommer det att skrivas ett kontrakt, där det bestäms vilken handpenning som ska ges och sedan en avbetalningsplan. Ett köp börjar med att parterna undertecknar ett köpeavtal. Avtalsskrivningen sker dierkt med fastighetsägaren i Turkiet. I avtalet regleras handpenning och betalningsplan, inflyttningsdatum mm. När bostaden är slutbetald kan man ansöka om tapu, vilket motsvarar vår lagfart. Byggbolaget ansöker om el- och vattenabonnemang samt boendetillstånd (iskan). Kontakta gärna din bank i Sverige för rådgiving om hur just du kan köpa din bostad. I kontraktet bestäms även när du kommer att få tillträde till din fastighet. Köpet måste sedan formellt godkännas av millitären.

Tapu – lagfart
Efter slutbetalningen kan man ansöka om sin tapu hos det lokala fastighetskontoret. Tapun är erat ägarbevis om gäller juridiskt oavsett vad som står i köpekontraktet. I tapun står det ett taxeringsvärde. Detta taxeringsvärde är oftast något lägre än marknadsvärdet. Avgiften för tapun är en viss procent av taxeringsvärdet.

Vid köp av hus så tillkommer det några andra avgifter. Några av dessa finns nedan. Priserna beror på område och hur stor lägenheten är.

Fullmakt, översättare och foto
Regristreringsavgift till tapu kontoret
El – anslutningsavgift
El avgift vid ägarbyte
Vatten anslutningsavgift
Vatten avgift vid ägarbyta
Iskan, boendetillstånd.

Många utav avgifterna ingår i vissa utav byggnads projekten och alla avgifter är en engångs avgift.

För fler frågor eller funderingar tveka inte att kontakta oss.

Visningsresa till Alanya

Vi kan ge er massor med information om våra lägenheter, villor och tomter i Alanya, men det är först när man är på plats som man säkert kan göra ett bra val. Vi erbjuder möjligheten att se och känna objekten på plats i Alanya. Vi kan hjälpa er med flygbiljetter och bjuder på boende och transfer under de dagar vi har visningar. Finner ni en fastighet och kontrakt skrivs, så betalar vi tillbaka era resekostnader.

Lägenhet Mahmutlar

Lägenhet Mahmutlar